Ototeknikveri 13 Ekim 2022 11:21
Bu amaca ulaşmak için Hyundai Grubu, 2030 yılına kadar tüm araçlarının kablosuz olarak güncellenmesini, yeni özelliklerin kilidini kolayca açmasını ve yetenekli olmasını sağlayacak çeşitli projeler üzerinde çalışmasını sağlayacak bir plana 18 trilyon won (mevcut döviz kurlarıyla 12,6 milyar ABD Doları) yatırım yapacak.
2023'ten itibaren tüm yeni araçlar kablosuz güncellemeleri alabilecek, bu da 2025'e kadar ürün gamındaki tüm araçların bir bayiye gitmeden güncelleme yapma kapasitesine sahip olacağı anlamına geliyor.
Bu özellik elektrikli araçlarla sınırlı olmayacak ve otomobil üreticisi, onların değerlerini korumalarına yardımcı olacağını söylüyor. Güncellemeleri tanıtmak ve almak daha kolay olduğundan, arabalar yaşlandıkça daha güncel kalacak. Ayrıca Hyundai, gelecek yıl isteğe bağlı bir hizmet sunacağını söyledi. Bu, müşterilerin özelliklere kaydolmasına ve gerektiğinde ödeme yapmasına olanak tanıyor. Tartışmalı özellik, BMW'nin öncülüğünde başlamıştı.
Bu arada otomobil üreticisi, bağlantılı araç hizmetlerinden yeni kişiselleştirilmiş hizmetler ve özellikler sunmasına olanak sağlayacak büyük miktarda veri toplayacağını söylüyor.
Hyundai ayrıca 2025'te tanıtacağı elektrikli araçlar için bir çift yeni platform üzerinde çalışıyor. eM ve eS platformları sırasıyla yeni binek ve ticari araçları destekleyecek.
Yüksek derecede standardizasyon ile platformlar, markanın tüm araçlarının temelini oluşturacak ve Hyundai'nin üretimindeki karmaşıklığı azaltacak. Ayrıca mevcut nesil EV'lere göre sürüş menzilinde yüzde 50 artış sunacaklar ve Seviye 3 veya daha yüksek otonom sürüşün yanı sıra tabii ki kablosuz güncellemeler yapabilecekler.
Platformlar, yüksek bilgi işlem gücü ve yeni bir veri platformu aracılığıyla donanım performansını en üst düzeye çıkaracak, grubun dahili olarak geliştirilen bağlantılı araç işletim sistemi (ccOS) ile tamamlanacak. Bu güç, Hyundai'nin 2015'ten beri birlikte çalıştığı NVIDIA tarafından sağlanacak. Daha iyi bilgi işlem ve otonomi hedeflerine ulaşmasını sağlayacak.
Hyundai Motor Group Başkan Yardımcısı ve ICT İnovasyon Bölümü Başkanı Eunsook Jin, "Hyundai Motor Group'un veri platformu sadece sürüş için olmayacak. aracın tüm yaşam döngüsü boyunca etkileşime girerek müşterinin mobilite deneyiminin rahatlığını ve çeşitliliğini artırmada da önemli bir rol oynayacak. İleriye dönük olarak, veri bağlantısı ve ölçeklenebilirliğe dayalı olarak arabaları diğer mobilite cihazlarıyla bağlayarak yeni bir mobilite ekosistemi oluşturmaya da yardımcı olacağız." diye konuştu.
Hyundai, bu teknolojiyi sadece araba yolculuklarını iyileştirmenin ötesine geçmek için kullanmayı planlıyor. Firma, insanları sorunsuz bir şekilde birbirine bağlamak için uçan araçlar ve robotaksi gibi yeni mobilite cihazları üzerinde çalışıyor. Bu amaçla, pazarın önünde kalmak için yeni bir Küresel Yazılım Merkezi de açacak.
Hyundai Motor Group Başkanı ve Ar-Ge Bölümü Başkanı Chung Kook Park, "Bugün Hyundai Motor Group, geleceğin mobilitesinin temelini oluşturacak yazılım tanımlı araçlarla ilgili teknoloji kavramlarını, stratejilerini ve gelecek senaryolarını ortaya çıkardı" dedi. Park sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütünsel yaklaşımımız, Hyundai Motor Group'u mobilite paradigmasındaki dönüşüme öncülük etmesi için güçlendirecek. Bu teknolojik yenilikleri hayalden gerçeğe taşırken, Hyundai Motor Group otomobilin gelecekteki potansiyelini ortaya çıkaracak ve müşteri deneyimini yeniden yazmak ve anlam ve değerle dolu yeni bir yaşam biçimi sunmak için yeni olanaklar sunacak."
Son Güncelleme : 13 Ekim 2022