Ototeknikveri 13 Şubat 2020 11:03
Londra'da Ford “Go Electric” etkinliğinde tanıtılan modelin Avrupa versiyonu, Avrupa'nın yolları ve sürüş stilleri için özel olarak ayarlanmış süspansiyon, direksiyon, ESC (elektronik denge kontrolü) ve dört tekerlekten çekiş özelliklerine sahip.
Genişletilmiş menzilli batarya ve arkadan çekiş ile donatıldığında Mustang Mach-E, WLTP döngüsünde 600 km'ye kadar bir menzile sahip. Pil hızlı şarjı destekliyor ve bir IONITY şarj istasyonunda 10 dakikalık 150 kW şarj ile 93 km'ye kadar sürüş menzili sağlıyor.
Ford'a göre, genişletilmiş menzilli bataryaya sahip arkadan çekişli model, sıfır emisyonlu crossover'ın en popüler özelliği ve müşterilerin yüzde 85'i bunu tercih ediyor. Avrupa piyasası için fiyat bilgileri ve detaylar henüz açıklanmadı.
Mustang Mach-E, çok çeşitli teknoloji donanımlarına sahip ve yeni nesil SYNC bilgi-eğlence sistemi de dahil olmak üzere havadan güncellemeleri destekliyor. Bilgi-eğlence sistemi, 15.5 inç dokunmatik ekran, bulut tabanlı bağlantı, akıllı telefon entegrasyonu, konuşma sesi tanıma ve sürücülerin tercihlerini öğrenmek için yapay zeka ile geliyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nde, Mustang Mach-E, 43.895 $ başlangıç ??fiyatı ile beş versiyonda sunuluyor. Giriş seviyesi arkadan çekişli modelde 75,7 kWh pil, 255 HP (259 PS / 190 kW) güç çıkışı ve 370 km menzil bulunuyor.
En üst donanım seviyesi GT 60.500 $ fiyatla sunuluyor ve buna 378 km'lik menzil, 459 HP (465 PS / 342 kW) güç çıkışı ve 830 Nm tork eşlik ediyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Mustang Mach-E GT serinin en hızlısı ve yaklaşık 3,5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.
Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley, yeni model için “Ford gerçek değişimin ön saflarında yer alıyor ve tüm müşterilerimize en geniş elektrifikasyon seçeneği sunmayı taahhüt ediyoruz. Altyapı, tüketicilerin elektrik kullanma güvenine sahip olmalarına yardımcı olmak için kritik öneme sahip, ancak bunu kendi başımıza yapamıyoruz. İngiltere ve Avrupa'daki tüm kilit paydaşların hızlandırılmış yatırımları her zamankinden daha önemli ”dedi.
Son Güncelleme : 13 Şubat 2020