Ototeknikveri 31 Temmuz 2019 11:02
JD Power'ın Mobilite Güven Endeksi Araştırması'na göre - 5000'den fazla tüketiciye otonom ve elektrikli araçlarla ilgili duyguları soruldu - çoğu insanın otomotiv endüstrisindeki en son gelişmeler hakkında ikna edilmeye ihtiyacı var.
Çalışma, otonom araçlar için Mobilite Güven Endeksi'nin 100 puanlık bir ölçekte 36 olduğunu buldu. Düşük puanın sebeplerinden bazıları insanların otonom bir aracın içinde kendilerini rahat hissetmemeleri ve aynı zamanda yolu kendi kendini süren arabalarla paylaşmaktan korkmaları olarak tespit edildi. Bu rahatsızlık, tüketicilerin % 71'inin olası teknik başarısızlıklar veya aksaklıklar konusunda endişelendiği için, otonom sürüş teknolojisine duyulan güvensizlikten kaynaklanıyor gibi görünüyor. Ankete katılanların % 57'si otonom araçların hackerlar tarafından saldırıya uğramasından korkarken, % 55'i bir kaza sonrasında yasal sorumlulukları konusunda endişeliydi.
Haberlerin hepsi kötü değildi, çünkü insanların % 65'i otonom araçlar için endişelenmekten daha çok umutluydu. Bazı endişelerin bilgi eksikliğinden kaynaklanabileceği anlaşılıyor. Özellikle, katılımcıların % 66'sı “kendi kendine süren araçlar hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını ya da çok az bilgisi olduğunu” söyledi.
Elektrikli taşıtların kabul edilebilirliği, 55 puan olan Hareketlilik Güven Endeksi nedeniyle daha yüksekti. Tüketiciler, elektrikli otomobillerin çevresel faydalarını sevseler de, birçoğu büyük olasılıkla bir tane satın almayacaklarını ve benzinle çalışan modellere kıyasla güvenilirlikleri konusunda endişeli olduklarını söyledi. Tüketiciler ayrıca maliyetler ve şarj altyapısının eksikliğinden yakındılar.
Şirketler giderek daha fazla şarj istasyonu kuruyor ve çoğu elektrikli aracın artık 300 km'den fazla menzili var. Dolayısıyla bu şikayetler yakında çözülecek gibi görünüyor. Otomobil üreticileri de daha hızlı şarj edilebilen araçlar sunuyorlar ve insanların % 74'ü, yaklaşık 300 km menzil sağlayacak seviyede şarj için sadece 30 dakika veya daha az bekleyebileceklerini söylüyor.
Son Güncelleme : 31 Temmuz 2019