Ototeknikveri 24 Ağustos 2017 11:37
Modelin dünya prömiyeri Şanghay'da yapılmıştı. Dünya prömiyerinin ardından konseptin tasarımı bir kez daha geliştirildi. Konsept, dijital geleceğe bir adım daha yaklaşıyor ve bağlanabilirlik teknolojilerine öncülük ediyor. En dikkat çekici tasarım özellikleri B sütununun bulunmaması ve ters açılan kapılar. Tipik Skoda özellikleri olarak kabinde geniş kullanım alanı, modern sürüş yardım sistemleri ve çok sayıda "Simply Clever" çözümleri sunuluyor.
Vision E çalışmasının tasarımı, elektrikli otomobiller için yeni Skoda tasarım dilinin ayırıcı özelliklerini yansıtıyor. Ters açılan kapılar ve dört bağımsız döner koltuk çarpıcı özellikler arasında. Yan aynalar artık geçmişte kaldı ve yerini etrafta olup biteni kabindeki ekrana aktaran kameralar aldı. Vision E, B sütununu da kaldırarak geniş bir iç kabin sunuyor. Şanghay'daki tanıtımdan sonra konseptin ön kısmı daha da geliştirilmiş.
Vision E ile Skoda dijital geleceğe büyük bir adım atıyor. Firmanın tarihindeki ilk otonom sürüşlü elektrikli konsept bağlanabilirlik teknolojilerinde de yeni bir seviyeyi yansıtıyor. Gösterge tablosu ekranına ve sürücü ve yolculara tüm Skoda Connect fonksiyon ve servislerini okuma ve çalıştırma imkanı veren merkezi dokunmatik ekrana ek olarak her yolcunun kendine ait ayrı bir ekranı da var. Dokunmatik ekranlar ile, araç verileri ya da multimedya özellikleri gibi pek çok detaya ulaşılabiliyor ve çalıştırılabiliyor. Bunun yanı sıra her kapıya akıllı telefonları kablosuz şarj eden birer Phonebox entegre edilmiş. Phonebox aynı zamanda mobil cihazlar ile kişisel dokunmatik ekranları birbirine entegre ediyor ve telefondaki veri ve ayarları ekrana yansıtabiliyor.
Otomobildeki birçok başka özellik, geleceği bugüne taşıyor. Örneğin multimedya sistemi ses ve hareket komutları kullanarak çalıştırılabiliyor. Kameralar sürücüyü her zaman izliyor ve zindelik ve uyanıklıklarını kontrol ediyor. Yorgunluk durumunda, Sürücü Uyarısı sistemi şöförü uyarıyor. VISION E ayrıca dijital bir doktorla birlikte geliyor: kalp atış hızı denetleyicisi sürücü herhangi bir sağlık sorunu yaşarsa aracı yavaşlatıyor. Tıpkı birçok Skoda'da olduğu gibi Vision E sakinleri elbette bir Wi-Fi erişim noktası ve LTE modülü sayesinde her zaman çevrimiçi olabiliyor. Vision E 4688 mm uzunluğunda, 1924 mm genişliğinde ve 1591 mm yüksekliğe sahip. Bu boyutlarla otomobil heybetli bir duruş sergiliyor. 2581 mm uzunluktaki aks mesafesi ve kısa ön ve arka sarkıntılar sayesinde teknisyenler olağanüstü genişlikte ve konforlu bir iç kabin yaratabilmişler. Konseptte şanzıman tüneli bulunmayışı da iç kabin genişliğine katkı sağlıyor. Toplam güç çıkışı 225 kW (306 PS) olan elektrikli motorlar konseptin dört tekerleğine de güç veriyor. 500 km'ye kadar elektrikli sürüş mesafesi ve 180 km / s'lik en üst hız oldukça etkileyici. Vision E otoyollarda, 3. seviye otonom sürüşe izin veriyor. Sistem gazı, direksiyonu ve freni kontrol edebiliyor, engellerden kaçınabiliyor. Otopark Otopilotu ücretsiz park yerleri buluyor ve aracı buraya otomatik olarak yöneltiyor. Vision E kablosuz (endüktif) şarj edilebiliyor.
Skoda Vision E Avrupa prömiyerini 12 Eylül'de Frankfurt'ta IAA'da kutluyor.
Son Güncelleme : 26 Ağustos 2017